15 електромобила возят делегати за европредседателството

stat
17:10  |  10 януари 2018 | Политика / Редактор Таня Тодорова /  
На летището са изградени и три зарядни станции за електромобили На летището са изградени и три зарядни станции за електромобили
Сн.: БТА

Над 10 000 души ще се възползват от електрическите автомобили, предвидени за превозване на делегати по време на българското председателство на Съвета на ЕС.
15-те електромобила, които са специално брандирани и са с шофьори и ще бъдат позиционирани на паркинга на Терминал 2 на Летище София.

На летището са изградени и три зарядни станции за електромобили. След председателството те ще могат да бъдат използвани от всички, които искат да заредят електромобилите си, докато изчакват пристигащите пътници.

С нулеви СО2 емисии в рамките на шест месеца, колите ще осигуряват ежедневни трансфери на пристигащите за събитията от календара на Българското председателство гости на София от летището до НДК и хотелите, в които са настанени.

Екипите по посрещане ще насочват пристигащите, а и има специални знаци, които указват посоката към метрото, електромобилите и информационното гише.

Министър Лиляна Павлова отбеляза, че електромобилите са важни за опазване на околната среда и така ще може да се промотира и тази тема, която ще се обсъжда и по време на българското председателство.




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.