ГЕРБ и БСП ще преговарят отново в неделя

stat
19:50  |  25 октомври 2014 | Политика / Редактор Елица Петрова /  
Михаил Миков е готов да преговаря по националните приоритети Михаил Миков е готов да преговаря по националните приоритети
Сн.: БГНЕС

Лидерите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Михаил Миков ще се срещнат в неделя в 9 часа в Народното събрание в рамките на втория кръг консултации за бъдещия кабинет
Това бе потвърдено от Михаил Миков пред БНР. Той уточни, че това не означава по никакъв начин някакви задкулисни договорки или подялба на властта.

В първите разговори между двете партии преди две седмици БСП одобри формулата "кабинет на споделената отговорност", но обяви, че няма да участва в нея.

Покана за втора среща беше отправена към БСП още в началото на изминаващата седмица, но без дата и място. Социалистите отговориха, че искат разговорите да са на неутрален терен, а не в централата на ГЕРБ, където се проведоха разговорите с Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ.

Социалистите предложиха срещата да е в Народното събрание, а ГЕРБ да определи формата. До днес отговор от ГЕРБ нямаше.

Председателят на БСП Михаил Миков досега публично е защитавал тезата, че избирателите са отредили на партията да е опозиция, но пък е готов да преговаря за националните приоритети, защото БСП има изключително отговорно отношение към възможността за формиране на управлението на страната.

Миков посочи днес, че по-голямата част от партийните членове, видно и от протичащите в момента заседания на общинските съвети, са за оставане на БСП в опозиция, т.е. да препотвърди партията това, което й отреди българският избирател на изборите.

Според него това е решението, с което БСП ще влезе в 43-тото Народно събрание.

Анкета: С кого да се коалира ГЕРБ?






Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.