Русия унищожила склад с дронове в Сирия

stat
19:07  |  12 януари 2018 | Политика / Редактор Димитър Михайлов /  
Складът с дроновете е бил унищожен с артилерийски снаряд ”Краснопол” Складът с дроновете е бил унищожен с артилерийски снаряд ”Краснопол”
Сн.: Shutterstock

Руските сили в Сирия са унищожили цех за сглобяване и складиране на безпилотни летателни апарати на бунтовниците в провинция Идлиб.
Това съобщи пресслужбата на министерството на отбраната в Москва, предаде ТАСС.

Според съобщението атаката е била извършена с артилерийски снаряд "Краснопол", снабден с лазерно насочване с висока прецизност.

Местоположението на обекта е било установено предварително от руското военно разузнаване.

Военнополитическото ведомство на Русия съобщи още, че със същия боеприпас е била ликвидирана диверсионна група бунтовници, които на 31 декември обстрелваха с миномет руската ВВС база в Хмеймим.

Руските спецчасти открили къде е базата на терористите край западната граница и ударът бил нанесен, когато те се прекачвали на микробус. Всички били убити на място.

По-рано тази седмица руското министерство на отбраната съобщи, че през нощта срещу 6 януари сирийски бунтовници за пръв път са използвали дронове за нападения срещу руските сили в Сирия.

Атакувани са били ВВС базата в Хмеймим и ВМС базата в Тартус.

Ведомството обяви, че атаките са били отразени, като седем от безпилотните самолети са били свалени, а върху шест е бил установен контрол върху управлението чрез средства за радиоелектронна защита.

Според руските военни дроновете са излетели от района около населеното място Муаззар в югозападната част на зоната за деескалация "Идлиб" под контрола на т.нар. умерена опозиция.
Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.