Дянков: Танов удържа фронта. Цветанов: Не воювам с Танов

stat
09:07  |  12 януари 2011 | Политика / Автор Десислава Димитрова /  
Не мога да кажа, че в МВР няма къртици, заяви Цветан Цветанов. Симеон Дянков пък бил доволен, че СРС-тата са изтекли Не мога да кажа, че в МВР няма къртици, заяви Цветан Цветанов. Симеон Дянков пък бил доволен, че СРС-тата са изтекли
Сн.: БГНЕС

Да се подслушва по незаконен начин определено не е нещо, което въобще трябва да си го помисляме в една демократична държава. Произволното подслушване на граждани не води до нищо
Това заяви пред bTV вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков във връзка с изнесените записи на разговори между политици, между които е и негов разговор с шефа на митниците Ваньо Танов.

Дянков посочи, че не е напълно наясно кой го е подслушвал, но изрази надежда, че в следващите дни ще стане ясно.
„До няколко дни прокуратурата трябва да каже каква е истината. За себе си обаче съм доволен, че изтекоха СРС-тата. Те показаха, че в една голяма институция за която аз отговарям, няма никакви политически назначения. Нашата държава трябва да се изчисти от всички форми на паралелна власт, които в миналото ги е имало”, категоричен бе Симеон Дянков, цитиран от КРОСС.
По думите му от изнесените разговори се вижда, че дори да има натиск, (за назначаване - б.р.) Ваньо Танов е удържал фронта. Същото можело да се каже и за НОИ, и за Министерство на финансите.

Хората, извадили записите, са способни да направят това без колебание и така да манипулират общественото мнение. Това каза на свой ред пред БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
"Не можем да говорим за наличие на изтичане на информация, защото не знам източника и не знаем това съдържание по какъв начин е достигнало до хората, които го изнесоха в публичното пространство", коментира той. 
Никога не мога да кажа: днес нямаме къртици в МВР или в ДАНС, или във всяка една структура на държавата, категоричен е обаче Цветанов.
Той изтъкна, че СРС-тата автоматично се изтриват ако тяхното съдържание не помага в разследването.

На въпрос какви са отношенията му с Ваньо Танов, чиито разговори всъщност са били подслушвани, Цветанов отговори, че никога не са били по-различни от служебните, "които сме имали през всичките тези години".
"Когато работим в екип, естествено е, че може да има и различия, но няма битка с митниците", категоричен е вътрешният министър.
Вчера обаче Танов разказа, че един от записаните разговори е след среща при премиера, която била "отвратителна", защото говорел само Цветанов и изнесъл "дълбоко неверни неща".

Междувременно Цветанов разкри, че предстои "реализация за служители на МВР, съпричастни към хора, които се занимават с престъпна дейност". "Приемете, че са 5-ма служители. За някои от сигналите, по които стигаме до тях, са използвани СРС-та. Тези хора ще бъдат уволнени", съобщи вицепремиерът, цитиран от БГНЕС. 




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.