И СДС поиска оставката на Борисова и екипа й

stat
13:14  |  28 септември 2010 | Политика / Автор Десислава Димитрова /    |  видео
Не искаме екип, подбиран по кръстовищата, заяви лидерът на сините Мартин Димитров Не искаме екип, подбиран по кръстовищата, заяви лидерът на сините Мартин Димитров
Сн.: БГНЕС
Видео: М. Димитров: Искаме оставките на Борисова, Нешева и Горанов

СДС поиска премиерът Бойко Борисов да смени министъра на здравеопазването Анна-Мария Борисова и нейния екип.
Това се посочва в позиция на Националния изпълнителен съвет на партията, която бе представена пред журналистите от председателя й Мартин Димитров, предаде БТА.

"Искаме премиерът да назначи нов екип на Министерството на здравеопазването, който да не е подбран по кръстовищата в страната", добави той, намеквайки за разказа на самия Борисов, че се е запознал с проф. Анна-Мария Борисова на едно кръстовище край Велико Търново.

Като причини за оставката на министъра сините посочиха - непознаване на здравната система, довело до вземане на грешни решения, неспособност за управленски решения, липса на комепетентност и воля за реформи. "Споразумението, заради което подкрепихме бюджета, не се изпълнява. Министерството на здравеопазването стана филиал на Министерството на финансите, то е против лекарите, болниците и пациентите. Цинизъм е пациентите да доплащат лечението си при положение, че съвестно са си плащали здравните вноски и средствата от тях стоят в БНБ и в оперативния й резерв. Тази идея е просто грешна", категоричен бе Димитров, цитиран от БГНЕС.

От СДС настояват да бъдат освободени още ръководният екип на Здравната каса и заместник-министърът на финансите Владислав Горанов.

Преди три дни и другият съпредседател на Синята коалиция Иван Костов също поиска премиерът да смени ръководството на здравното министерство. Все по-недоволни сме от политиката на ГЕРБ, особено в областта на икономиката и на здравеопазването, заяви тогава лидерът на ДСБ.
Вчера обаче д-р Петър Москов от ръководството на ДСБ заяви, че партията е партньор на ГЕРБ и няма да иска оставки на министри.

Неотдавна самата министър Боросива заяви в предаването "Панорама": "Оставката лесно се дава, аз нямам проблем с това". Тя обаче отбеляза, че това няма да реши проблемите в здравеопазването.

Aбе, това оперетно правителство още ли е на власт? Време е тази абсурдна трупа клоуни да се отправи към изхода!

El Caudillo


По-рано днес беше съобщено, че някои болници вече черпят военновременните запаси, тъй като нямат никакви средства.
Заради кризата лекарите ще протестират ефективно пред парламента на 15 октомври.

Пациентите обаче също са все по-недоволни. Последното предложение на здравното ведомство предизвика масово неодобрение - в болница да се влиза с номерче.





Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.