Сините няма да подкрепят новия здравен министър

stat
19:12  |  5 октомври 2010 | Политика / Автор Десислава Димитрова /  
Стефан Константинов отказал да представи концепция за здравеопазването Стефан Константинов отказал да представи концепция за здравеопазването
Сн.: БГНЕС

"Синята коалиция" ще се въздържи при гласуването на кандидатурата на д-р Стефан Константинов за министър на здравеопазването в парламента.
Това стана ясно след среща на сини депутати с Константинов, предаде "Фокус".
Ваньо Шарков обясни, че д-р Константинов е казал, че няма да представя концепция за здравеопазването, а щял да обмисля такъв документ за в бъдеще.

По-рано днес от СДС поставиха ултиматум на номинирания за министър, че ако до ако до утре сутринта не представи публично пред лекари и пациенти концепцията си за здравна реформа и преодоляване кризата в сектора, няма да гласуват избора му. 

По време на срещата между депутатите и Константинов са изслушани идеите му за развитието на здравеопазването.
„Всяка мярка за реформиране на здравеопазването ще бъде подкрепена от нас, но при гласуването на кандидатурата за здравен министър ние ще се въздържим”, категоричен бе обаче Шарков.

Петър Москов, общински съветник на ДСБ, заяви, че кандидатът за нов здравен министър трябва да изработи един консенсусен документ за развитието на здравеопазването. Той беше категоричен, че сините имат персонално доверие към кандидата за здравен министър, но въпреки това доверие в аванс няма да бъде дадено.





Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.